Çankırı İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANI ANTALYALI'DAN HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE İNCELEME


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Sincan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nde desteklenen hayvancılık işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Antalyalı, IPARD 1 – 11. Çağrı İlanı döneminde besi çiftliği, IPARD 2 – 10. Çağrı İlanı döneminde ise robotik sağımlı süt üretim tesisi kuran Ayhan Taşoğlu'nun TKDK hibe desteğiyle hayata geçirdiği Avrupa Birliği standartlarındaki işletmelerini ziyaret etti.

Taşoğlu, Antalyalı'ya işletmede kullanılan teknoloji ve üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Üretim alanlarını gezerek teknik incelemelerde bulunan Başkan Antalyalı, Türkiye'nin, gıda üretimi açısından dünyanın önemli ülkeleri arasında bulunduğunu söyledi.

TKDK'nın, yatırımcılara sunduğu hibe olanaklarıyla bu sürece katkı sağladığını belirten Antalyalı, "Daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok ihracat" hedefi doğrultusunda destekleri artırarak sürdüreceklerini ifade etti.

Taşoğlu, Ankara Ticaret Odasında (ATO) düzenlenen bilgilendirme toplantısında TKDK’yı öğrendikten sonra Ankara İl Koordinatörlüğüne 2 proje başvurusu yaparak desteklerden yararlanma hakkı elde etti ve hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Cimer