Çankırı İl Koordinatörlüğü

54. AVRUPA BİRLİĞİ ÖDEME AJANSI BAŞKANLARI TOPLANTISI İSPANYA’DA GERÇEKLEŞTİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, 6-8 Kasım’da İspanya’nın Valensiya kentinde düzenlenen “54. Avrupa Birliği (AB) Ödeme Ajansı Başkanları Toplantısı”na katıldı.

Toplantıda, ortak tarım politikaları harcamalarına ilişkin Avrupa Sayıştayı yıllık raporu sunuldu. Alan izleme sistemi ve coğrafi etiketlemeyle elde edilen görüntülere ilişkin çalıştaylar gerçekleştirildi. Tüm üye ülkelere Şubat 2024’ten itibaren sunma zorunluluğu getirilen Yıllık Performans Raporu teknik içeriği görüşüldü.

Öte yandan, Entegre İdare ve Kontrol Sistemi (IACS)  verilerinin paylaşılması ve yeniden kullanımı ele alınarak, IACS mevzuat değişimleri konusunda farkındalık oluşturulması ve projenin ileriki aşamalarına yönelik amaçlanan bilgilendirmeye  yönelik teknik ayrıntılar masaya yatırıldı.

Toplantı, çalıştay sonuçlarının raporlanması, IACS kalite değerlendirmesinin son durumu ve 54. AB Ödeme Ajansı Başkanları Toplantı Sonuçları Bildirgesi’nin açıklanmasıyla sona erdi.

Başkan Dr. Antalyalı, toplantı süresince Polonya, Arnavutluk, İspanya ve Avusturya Ödeme Ajansı Başkanları ile ikili görüşmeler yaparak, Türkiye’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve kurumlar arası yapılabilecek olası iş birliği seçenekleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Cimer