Çankırı İl Koordinatörlüğü

TKDK Çankırı “Tarım Sanattır” Fotoğraf Sergisini Halkla Buluşturdu


   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü, “Tarım Sanattır” isimli fotoğraf sergisi ile vatandaşlarla bir araya geldi.

   TKDK tarafından hibe desteği verilen işletmelerin fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı. AVM giriş kat dergi alanında gerçekleşen kurdele kesiminden sonra katılımcılar fotoğraf sergisini gezdi. Süt hayvancılığından kırsal turizme, besicilikten zanaatkârlığı kadar birçok sektörde faaliyet gösteren ve TKDK hibe desteği alan işletmeler hakkında bilgi verildi. Çankırı İl Koordinatörü Emre AKBIYIK “TKDK olarak hibe desteği sağladığımız 1078 projenin içerisinden belirlenen 20 işletmenin fotoğraflarını sergiliyoruz. Üç gün boyunca Yunus AVM sergi alanında Çankırılılarla buluşturacağız. Aynı zamanda bilgilendirme standımızda potansiyel faydalanıcılarımıza IPARD Programı ve TKDK hakkında bilgiler verilecek. Proje kabulü devam eden IPARD 2 Programı 13. başvuru çağrı ilanı ve hazırlıkları devam eden IPARD 3 Programı için bilgilendirmeler yapacağız. Hibe destekleri vermeye başladığımız 2013 yılından beridir hayata geçirdiğimiz proje başlıklarını çeşitlendirmeye çalıştık. Başta hayvancılık işletmeleri olmak üzere kırsalda birçok projeye yaklaşık 37 milyon Avro hibe desteği sağladık. Bu yatırımları gerçekleştiren çiftçilerimiz, üreticilerimiz başta olmak üzere bizlere her zaman destek olan Sayın Valimiz ve kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşları ve üretici örgütlerine, Çankırılılarla buluşmamızda vazgeçilmez olan siz değerli basın mensuplarımıza ve gecesini gündüzüne katıp bu projelerin hayata geçirilmesine büyük emeği olan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

   Sergimizin hayırlı olmasını dileyerek katılım sağlayan haziruna ve buradaki değerli vatandaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. TKDK olarak bu zamana kadar hibe desteği verdiğimiz çeşitli sektörlerdeki bu işletmelerimizi sizlerle de paylaşmak istedik. IPARD kapsamındaki desteklerimiz bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hızla devam edecektir. Çankırı’ya yatırım yapan bu işletmelerin, Çankırı’ya yatırım yapmayı düşünenleri cesaretlendireceğini umuyor ve detaylı bilgi alarak ilimize yatırım yapmayı düşünen vatandaşlarımızı Kurumumuza bekliyoruz.” dedi.

   Fotoğraf sergisine katılanlara ve potansiyel yatırımcılara Kurum çalışanları tarafından IPARD hakkında bilgilendirmenin de yapılacağı etkinlik Yunus AVM giriş kat sergi alanı kısmında 12-13-14 Eylül tarihleri boyunca devam edecek.
Cimer