Çankırı İl Koordinatörlüğü

TKDK “ISO 31000 RİSK YÖNETİMİ DOĞRULAMA BELGESİ” ALDI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama Belgesi” verildi.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TSE’nin 1960’da kurulduğunu ve Türkiye’de yaygın bir teşkilat yapısına sahip olduğunu söyledi.

Başta ulusal sanayi kuruluşları olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların uluslararası rekabetlerini sağlayabilme anlamında TSE’nin çok büyük katkı sağladığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Test altyapımızla dışa bağımlılığı ortadan kaldırmış durumdayız. ISO 31000, risk yönetimi anlamında uluslararası bir standart. Kurumların faaliyetleri çerçevesinde karşılarına çıkabilecek risk faktörlerini belirlemek, onları derecelendirmek, sınıflandırmak ve bunlarla alakalı aksiyon almak amacıyla hazırlanmış bir standart. Fırsatlar beraberinde riskleri de doğurmaktadır. Fırsatları değerlendirirken bu riskleri en iyi şekilde ele alıp ileride karşılaşılabilecek olumsuzlukların başta tespit edilip bunlarla alakalı bir çerçeve belirlenmektedir. TKDK, bu anlamda finansal destek veren bir kurum. Uluslararası bağlantılarla Türkiye’deki kırsal kalkınmada ki desteklemeleriyle Türkiye’de çok büyük katkıları var. Bu anlamda bu belgenin TKDK’nın kurumsal yapısına çok büyük katkı sunacağını umuyoruz. Bu çalışmaları TSE ile yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Ekiplerimiz, teknik ekiplerinizle uzun bir çalışma dönemi geçirdi. Başarılı bir çalışmayı tamamlamanızdan dolayı TKDK, “ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama Belgesi”ni almaya hak kazandı. Belgenin hayırlı olmasını ve diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum.”

TKDK Başkanı Antalyalı: “TSE ile 2016’dan beri iş birliği yapıyoruz”

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ise TKDK’nın 2007’de kurulduğunu ve Avrupa Birliği mali yardımlarının hibe olarak Türkiye’deki yatırımcılara kullandırıldığını dile getirdi.

TKDK olarak bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyar avro yatırım tutarında 25 bin projenin uygulanmasına destek sağlandığına işaret eden Antalyalı, “Bu projeler üretim, istihdam ve ihracata ciddi katkı sağlıyor. Ülkemizin kalkınması adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları da bu gibi iş birlikleriyle taçlandırmak bizim için çok anlamlı. Kurumumuzda standartları daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu belgeyi ilk alan kamu kurumu olmaktan ziyadesiyle mutluyuz. TSE ile 2016’dan beri iş birliği yapıyoruz. Daha önce TSE ile proje danışmanlığı sektörüne yönelik çalışmalar yürüttük. Şu ana kadar 850 proje danışmanı TSE tarafından belgelendirilmiş durumda. Yaptığımız iş birliği ile bu alanlara da bir standart getirilmiş oldu.” değerlendirmelerinde bulundu. 

Antalyalı, TSE’nin çok büyük bir kapasitesi ve nitelikli personeli olduğuna dikkati çekti.

Bu kapasiteden en üst seviyede istifade etmek istediklerini ve iki kurum arasındaki işbirliklerinin arttıracalacağını vurguladı.

TKDK, "ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama Belgesi”ni alan ilk kamu kurumu oldu

TSE Başkanı Şahin, TKDK’nın bu alanda belgelendirilen ilk kamu kurumu olduğunu ve bu konuda öncü bir rol üstlendiğini belirterek, “ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama Belgesi”ni Başkan Antalyalı’ya takdim etti.

 

Cimer