Çankırı İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANI ANTALYALI DİYARBAKIR'I ZİYARET ETTİ


Diyarbakır ilinde öncelikle TKDK İl Koordinatörlüğüne ziyarette bulunan Antalyalı, TKDK il personeli ile bir araya geldi. Personel ile tanışan Antalyalı, talepleri ve sorunları dinledi. Kurumumuzun faaliyetleri ve yeni kurulacak 39 İl İrtibat Ofisleri hakkında istişarelerde bulunan Antalyalı, Diyarbakır personeline başarılarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyarette bulunan Antalyalı, hayvancılık konusunda yaşanan sorunları muhataplarından dinledi. Antalyalı, ziyarette Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Erdal Avşar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetiminden Cahit Pekkolay, Bölge Müdürü Hasan Balkaya ve TDİOSB içerisinde yer alan işletme sahipleri ile bir araya geldi.

TKDK Başkanı Antalyalı, Kurum tarafından sağlanan desteklerle TDİOSB’de 67 adet çeşitli ölçeklerde besi işletmesi ve günlük 500 büyükbaş kesim kapasitesine sahip, parçalama ve işleme de yapan entegre bir kesimhaneyi hayata kazandırdıklarını, Kurum olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını ve olacaklarını ifade etti.

Başkan Antalyalı, TDİOSB’de TKDK destekli işletmeleri ziyaretten sonra TDİOSB’de çıkan hayvan gübresini işleyerek enerji üretimi gerçekleştiren yaklaşık 5 megawatt kapasiteli Biyogaz tesisini ziyaret etti. Burada da proses hakkında yetkililerden bilgi alan Antalyalı, TDİOSB ziyaretini tamamladı.

TKDK Başkanı Antalyalı, son olarak vefat eden Eski Tarım ve Orman Bakanımız Kutbettin Arzu’nun yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Diyarbakır programını sonlandırdı.

Cimer