Çankırı İl Koordinatörlüğü

ISPARTA HEYETİNDEN TKDK ÇIKARMASI


Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Isparta Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Demirel ile Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı’yı ziyaret etti.

Heyet temsilcileri, Isparta’nın tarımı ve hayvancılığı, ticareti ve sanayisi, ithalatı ve ihracatına ilişkin son durum hakkında Antalyalı’ya bilgi verdi, resmi istatistikleri paylaştı.

Antalyalı da Isparta’nın TKDK hibe desteklemeleri içerisindeki illerden biri olduğunu söyledi.

Gül ve lavanta gibi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği başta olmak üzere Isparta’ya Avrupa Birliği standartlarında çok değerli kırsal yatırımlar kazandırıldığını belirten Antalyalı, bu yatırımlarla binlerce vatandaşa yeni iş kapıları açıldığını ifade etti.

Antalyalı, yıl içerisinde başlatılması planlanan IPARD 3 Programı’yla Isparta’ya hibe desteklerinin artırılarak devam ettirileceğini aktardı.

Ziyaretin sonunda Antalyalı’ya coğrafi işaret tescilli gül suyu, gül yağı, Yalvaç hamursuzu ve Yalvaç manda kaymağı gibi geleneksel ürünler takdim edildi.

Cimer