Çankırı İl Koordinatörlüğü

IPARD II 14. İZLEME KOMİTESİ TOPLANTISI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammed Adak, Ankara’da düzenlenen “IPARD II 14. İzleme Komitesi Toplantısı”na katıldı.

Adak, Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla hazırladığı ve TKDK tarafından uygulanan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı’nın başarılı bir şekilde tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 2023’te uygulamaya girecek IPARD III Programı’nda da aynı başarının devam etmesi temennisinde bulundu ve katkıları için AB’ye teşekkür etti.

Toplantıda, IPARD II Programı kapsamında yayımlanan başvuru çağrı ilanları, imzalanan sözleşmeler ve faydalanıcılara ödeme uygulamaları, 2022’deki tanıtım faaliyetleri, IPARD III Programı kapsamında finanse edilecek projeler için yeni iletişim, tanıtım ve görünürlük kılavuzları, 2022’de gerçekleştirilen teknik destek faaliyetleri, 2023 teknik destek eylem planı, Kırsal Ekonominin Kalkındırılması İçin Faaliyetler Arasındaki Bağlantılar (LEADER), ulusal kırsal ağ ve tarım-çevre-iklim tedbiri uygulamaları masaya yatırıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Burhan Demirok, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman Yıldız, AB Komisyonu yetkilileri Frank Bollen ve Krzysztof Sulima, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Başkanı Angel Hidalgo Gutierrez, AB Türkiye Delegasyonu Tarım, Kırsal Kalkınma ve Balıkçılık Sektörü Yöneticisi Leyla Alma, çeşitli bakanlıklardan yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Cimer