Çankırı İl Koordinatörlüğü

IPARD II Onuncu Çağrı İlanı Yayınlanmıştır.


Kurumumuz 07 Ocak 2021’de IPARD II Programı başvurularına ilişkin Onuncu Başvuru Çağrı İlanını yayınladı. İlan çerçevesinde, aralarında ilimiz Çankırı’nın da bulunduğu 42 ilde, uygun projeler karşılığında IPARD Programı Fonu kullandırılacaktır.

 
Çağrı kapsamında yer alan desteklenecek sektörler ile kullandırılacak fon miktarı şu şekildedir;

“103 – Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” kapsamında;
 
  • Süt ve Süt Ürünleri (süt toplama tesislerinin kurulumu ve araçların alımı, peynir, yoğurt, dondurma, süt tozu gibi sektörler için işleme ve pazarlama yatırımları)
  • Kırmızı Et ve Kanatlı Eti (yeni kesimhanelerin yapımı, et parçalama ve işleme)
  • Meyve ve Sebze Sektörü (dondurma, kurutma, paketleme ve depolama)
  • Su Ürünleri Sektörü (su ürünleri işleyen tesisler)
Yukarıda listelenen ürünlere yönelik yapılacak yatırım projeleri için hibe oranı % 40 - 50 olarak uygulanacaktır. Bu alt sektörler için ayrılan fon miktarı 80 Milyon Avrodur.

Proje başvuruları 15 Şubat - 23 Mart arasında alınacaktır. Yatırımcılarımızın proje dosyalarını en geç 26 Mart 2021’de İl Koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

“101 - Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” kapsamında;

Süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere hibe oranı % 50 - 70 olarak uygulanacaktır. Bu sektörler için ayrılan fon miktarı 45 Milyon Avrodur.

Proje başvuruları 15 Şubat 2021’de alınmaya başlanacaktır. “101 - Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” için proje başvuruları 16 Mart 2021’de sona erecektir. Yatırımcılarımız başvurularının fiziki hallerini en geç 19 Mart 2021’ye kadar İl Koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.
Cimer