Çankırı İl Koordinatörlüğü

TKDK Desteğiyle Kurşunlu’da inşa edilen otel Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle açıldı


TKDK, Kırsal alanda ekonomik faaliyetlerin çeşitlenmesi ve istihdam fırsatlarının geliştirilmesi amacıyla IPARD II programı kapsamında kırsal alanlarda yapılacak Konaklama ve yeme içme tesislerinin kurulumunu ve modernizasyonunu desteklemektedir. Program kapsamında % 65 hibe desteğinden faydalanarak Kurşunlu ilçesinde kurulan 23 Odalı ve 49 yatak kapasiteli konaklama tesisinin 13 Mart 2019 tarihindeki temel atma törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, aynı tesisin açılış törenine de katıldı. Otelde incelemelerde bulunan Bakan Pakdemirli, Konaklama tesisinin sahibi Hüseyin Korkut’tan tesis ve projesi hakkında bilgi aldı. Kurdela kesiminin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, otele TKDK fonlarından destek vererek, Kurşunlu ilçesini güzel bir yatırıma kavuşturduklarını söyledi.

Toplam yatırım tutarı 2,2 Milyon TL olan konaklama tesisinin açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Çankırı AK Parti Milletvekilleri Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu ile il ve ilçe Mülki ve idari amirleri, Basın mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.  

Yapılan törenin ardından açıklamalarda bulunan TKDK Çankırı İl Koordinatörü Akbıyık, her ilçeden en az bir konaklama tesisi kurmayı hedeflediklerini belirterek, “ Kurumumuz IPARD Programı kapsamında Çankırı’da Atkaracalar, Çerkeş, Kızılırmak, Kurşunlu ve Şabanözü ilçelerinde olmak üzere 5 kırsal turizm tesisine hibe desteği sağlamıştır. Bu projelere ait Toplam Yatırım tutarı 9,4 Milyon TL, Toplam Hibe Miktarı 4,4 Milyon TL’dir.” Dedi.







Cimer