Çankırı İl Koordinatörlüğü

TKDK’dan “Meslek Lisesiler Ailelerle Buluşuyor” projesine destek


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörümüz Emre Akbıyık, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor” projesine destek vermek amacıyla 19 Mart Salı günü Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri ve gönüllü öğrenciler ile bir araya geldi.





Projeyle öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeleri, okulu temsil etme bilinci kazanmaları ve okula aidiyet duygularının güçlendirilmesinin yanı sıra toplumda mesleki ve teknik Anadolu liselerinin tanıtılmasını, öğrenci ve öğretmenlerin toplumla bütünleşmesi amaçlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da paydaşı olduğu projenin uygulanacağı okullarından biri olan Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğrencileriyle görüşen Emre Akbıyık, projenin takipçisi ve destekçisi olduklarını belirterek, “ Öğrencilerimiz bu etkinlikle bir taraftan okulda edindikleri teorik eğitimi uygulama fırsatı bulacak, diğer yandan geleneksel olarak tarım faaliyetlerinde bulunan ailelerin deneyimlerini gözlemleyerek, bu deneyimler ile kendi bilgilerini harmanlayacak ve yetkinlik düzeyi geliştirmeleri sağlanacaktır. Diğer bir önemli nokta ise proje, gençlerimizin yardımlaşma, yaşlılara saygı gibi toplumumuzun temel değerlerini kavramalarında önemli katkı sunacaktır. Projenin ilimizde yürütülmesinden sorumlu tüm mülki ve idari amirlerimize ve gönüllü gençlerimize sonsuz teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Cengiz ise, tüm paydaşların ve kamuoyunun desteğinin projenin amacına ulaşmasına ivme kazandıracağının altını çizerek, sosyal sorumluluk anlamında gençlerin daha duyarlı ve bilinçli yetişmelerine katkı sağladığını belirtti. Akbıyık’a nazik ziyaretleri ve katkılarından ötürü teşekkürlerini iletti.
Meslek öğretmeni ve proje koordinatörü Mehmet Ali Şentürk ise proje ile yapılan uygulamalarda ailelerden aldıkları geri dönüşlerin öğrencilerin mesleklerine olan bağlılıklarını ve motivasyonlarını artırdığına değindi.
İl Koordinatörü Akbıyık, projeye desteklerini göstermek amacıyla, öğrencilerin arazi çalışmalarında kullanması için TKDK tarafından özel olarak yaptırılan iş elbiselerini öğrencilere takdim ederek, gönüllü öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



 
Cimer