Çankırı İl Koordinatörlüğü

Kırsal turizm etkinlikleri sertifika teslim töreni yapıldı.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü ve Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulunun birlikte düzenlediği “Kırsal Turizm Etkinlikleri” adlı eğitime ilişkin sertifika teslim töreni, Çankırı Vali Yardımcıları Zeki Karaca, Abdullah Aslaner ve Vali Yardımcısı Vekili Murat Ertekin,  İl Koordinatörü Emre Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Aydın Demiröz, KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Ulucan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin katılımıyla 8 Ocak 2018 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü hizmet binasında gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık, Kırsal kalkınma anlayışının değiştiğini belirterek, “Günümüzde kırsal kalkınma yaklaşımı sadece tarımsal ürünlerinin üretiminden ibaret olan klasik konumunu aşarak bölgelerin doğal, kültürel ve tarihsel özelliklerinin tanıtılmasına yönelik faaliyetler ile eklemlenmiştir. Bu anlamda IPARD II üçüncü çağrı ilanı kapsamında ilimizde kırsal turizm etkinliklerine yönelik projelerin sayısının ve kalitesinin arttırılması amacıyla Nurettin Ok Halk Eğitim merkezi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz sertifika eğitim programının Çankırı’da kırsal ekonomik faaliyetlerin gelişmesine oldukça önemli katkı yapacağını düşünmekteyiz. “ şeklinde konuştu.

Proje başvurularının değerlendirilmesi aşamasında MEB onaylı sertifika sahiplerinin önemli avantaj sahibi olacağını belirten Akbıyık, sözlerine, “ Üçüncü çağrı ilanı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığı için yaklaşık 88 milyon avroluk bir bütçe ayrılmıştır. Bu bütçe içerisinde iller ayrılmış özel bir bütçe bulunmamaktadır. Bu nedenle ilimizdeki yatırımcıların doğru yönlendirilmesi ve sıralama kriterlerinden en fazla puan almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün dağıtılacak sertifikalar ile Kırsal alanlarda yeme içme ve konaklama tesisi için hibe desteği başvurusu yapacak kursiyerlerimizin projeleri değerlendirilirken ekstra 15 puan kazanacak dolayısıyla sıralamada öncelik kazanmış olacaklar.” şeklinde devam etti.

Konuşmasının son bölümünde kursiyerlere temennilerini ileten Emre Akbıyık, “Eğitim boyunca kursiyerlerimizle oldukça pozitif bir ilişki yakalamayı başardık. Proje hazırlıkları süresince her aşamada il koordinatörlüğümüzü ziyaret ederek, doğru adımlar atmamız gerekiyor. Sertifikalarınızın Çankırı’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Akbıyık, konuşması düzenlediklerine etkinliğe katılarak kendilerine destek veren başta Vali yardımcıları Zeki Karaca, Abdullah Aslaner ve Vali Yardımcısı Vekili Murat Ertekin olmak üzere kurum amirlerine teşekkürlerini ileterek tamamladı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları Vali yardımcıları ve kurum amirleri tarafından iletildi.







 
Cimer