Çankırı İl Koordinatörlüğü

Tarım ve Orman Bakanımız Pakdemirli 4,5 Milyonluk yatırımların temel atma ve açılış törenlerine katıldı.


 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan desteklerle Kurşunlu ilçesinde kurulacak olan konaklama tesisi yatırımı temel atma töreni ve Çerkeş ilçesinde tamamlanan büyükbaş kesimhanesinin açılış töreni Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 

 IPARD II programı 3. Çağrı ilanı kapsamında desteklenmeye hak kazanan 23 Odalı ve 49 yatak kapasiteli konaklama tesisi kurulmasını içeren “Korkut Ata Otel Projesi’nin temel atma töreni Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Boz, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, TKDK Başkanı Hakan Kalender, bakanlık bürokratları, TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, daire amirleri, siyasiler, STK temsilcileri ile çok sayıda çiftçinin katılımıyla 13 Mart Çarşamba günü gerçekleştirildi. Toplam yatırım bedeli yaklaşık 2,3 Milyon Türk Lirası olan projenin 1,3 Milyon Türk Lirası yatırım tamamlandığında TKDK tarafından hibe olarak kullandırılacaktır. Faaliyet başladığında 23 kişiye direkt olarak istihdam sağlayacağı öngörülen projenin temel atma töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli, “Bugün temel atma törenini gerçekleştirmekte olduğumuz yatırımın Hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Etkinlikte konuşan Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitçioğlu konuşmalarında yatırımların Kurşunlu’ya, Çankırı’ya ve ülkemize hayırlı olsun dileklerini iletti.











 Çankırı’nın AB Standartlarındaki İlk Kesimhanesi TKDK destekli olarak Çerkeş’te kuruldu.

Kurşunlu ilçesindeki törenin tamamlanmasının ardından Çerkeş ilçesine geçen Bakan Pakdemirli ve beraberindeki heyet, TKDK desteği ile Çerkeş ilçesinde kurulan günlük 60 büyükbaş kapasiteli kesimhanenin açılışı için Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. S.S. Çerkeş Merkez, Bayındır, Yalaközü, Kadıköy, Örenköy, Bedil ve Aliözü Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından gerçekleştiren proje 1,8 Milyon Liraya mal olurken, bu tutarın yarısı TKDK tarafından hibe olarak ödendi. Kesimhane tesisin açılış töreninde konuşan Pakdemirli, bakanlık olarak sektörde sürdürdüklerini çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve sözlerini bugün açılışını yapmış olduğumuz bu tesisin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum, şeklinde tamamladı.  Açılış töreninin ardından, 15 kişiye istihdam sağlayan kesimhanede incelemelerde bulunan Pakdemirli, yatırımcılar ve TKDK yetkilileri kısa bir süre istişarede bulundu.





 
Cimer