Çankırı İl Koordinatörlüğü

Kırsal Turizm etkinlikleri sertifika eğitimleri başladı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü ile Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi’nin iş birliği ile düzenlenen “Kırsal Turizm Etkinlikleri”  sertifika eğitimleri 6 Kasım Pazartesi günü saat 10:30’da TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda başladı.





 Yaklaşık 30 kursiyerin katılımıyla düzenlenen ve 88 saat olarak planlanan kursların açılış konuşmasını yapan TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, eğitimler sonucunda alınacak sertifikaların önemine değinerek, “ IPARD programındaki bütçe kurumumuzun faaliyette bulunduğu 42 il için belirlenmiş toplam bütçedir, Çankırı için özel bir bütçe bulunmamaktadır. Başka bir deyişle hibe fonlarından hangi ilin ne kadar yararlanacağı projelerin kalitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Bugün başladığımız eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize ait proje başvuruları, projelerin değerlendirilmesi aşamasında önemli bir avantaj elde edecek ve öncelik kazanacaktır. Özetle söyleyecek olursak bu sertifikaya sahip proje sahipleri maça 1-0 önde başlamış olacaklardır.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında ilgili sektörde desteklenen yatırımlara değinen Akbıyık, “ Çankırı Kırsal turizm konusunda oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin kullanılmasında IPARD hibe fonları etkin bir araç olarak kullanılabilir.  Kırsal alanlarda olmak koşuluyla otel, pansiyon gibi konaklama tesisleri, Kahvaltı salonları, Resturantlar, yol üstü dinlenme tesisleri, İlçe merkezindeki lokantalar gibi yatırımların inşasına ve modernizasyona yönelik yatırımlara % 65 hibe imkanı sunulmaktadır. Üstelik proje kapsamında uygun harcamalar için KDV muafiyeti de devam etmektedir.” Dedi.
İl Koordinatörü Akbıyık, Tüm kursiyerlere katılımlarından ötürü teşekkür ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.
Eğitimler yapılan açılış konuşmasının ardından Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği diplomasına sahip eğitimcinin sunumuyla başladı
 
Cimer