Çankırı İl Koordinatörlüğü

Çankırı çiftçisi IPARD desteği ile alternatif ürünlerin üretimine yöneliyor…


  
İl Koordinatörlüğümüz IPARD II Programı 1. Çağrı İlanı tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği sektöründe hibe almaya hak kazanan başvuru sahiplerine yönelik sözleşme teslim etkinliği düzenledi.  TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü hizmet binasında etkinliğe; Çankırı Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Defterdarı Ahmet Seçim Güldoğan, İl Koordinatörü Emre Akbıyık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Öcal Özdemir, İl İdare Kurulu Müdürü Osman Ördek, Çankırı İli Tapu Müdürü Fazıl Gönder ve Çankırı ili Kadastro Müdürü Engin Yüksel katıldı.

Törenin açılışında konuşan ve projelere ilişkin bilgiler aktaran İl Koordinatörümüz Emre Akbıyık, “Bugün burada IPARD II Programı ilk çağrısı kapsamında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda onaylanan 48 projenin sözleşme teslimi için toplanmış bulunmaktayız. Söz konusu projeler bir taraftan çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini yürütürken kullandığı römork, ekim makinesi, gübre serpme makinesi gibi makine ekipmanlarının modernizasyonuna olanak sağlarken, diğer yandan ilimizde önemli miktarda üretilen arpa, buğday gibi geleneksel tarım ürünlerinin yanı sıra aspir başta olmak üzere çörekotu, karabuğday gibi alternatif ürünlerin üretimini arttırarak çiftçimize yeni bir gelir fırsatı sunmaktadır.” dedi.

Çankırılı çiftçilerimizin, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda göstermiş olduğu ilgiden memnun olduklarını dile getiren Akbıyık, bununla birlikte bu sektörün katma değer oranı daha yüksek olan farklı yatırımlara da imkân sağladığını belirterek, “Söz konusu sektörde hem desteklenen proje sayısı hem de bu projelerin bölgelere dağılımı değerlendirildiğinde olumlu adımlar attığımızı görmekteyiz. Ancak bu sektörde destek verilen mantar yetiştiriciliği, fide – fidan yetiştiriciliği ve arıcılık alanlarında proje sayımızın artması gerekmektedir. Koordinatörlük olarak bu anlamda yeni dönemde özellikle genç ve kadınlar tarafından hazırlanacak projeler için tanıtım çalışmalarını devam ettirmekteyiz” şeklinde konuştu. İl Koordinatörü Akbıyık,  etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan kamu kurum ve kuruluş amirlerine teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından hibe almaya hak kazanan 48 projeyi temsilen yaklaşık 20 başvuru sahibine sözleşmelerini etkinliğe katılan Çankırı Vali yardımcısı Zeki Karaca ve Kamu kurum ve kuruluş amirleri teslim etti. 





Cimer