Çankırı İl Koordinatörlüğü

Kırsal alan yatırımları için imzalar atıldı…


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü mart ayı sonunda IPARD II programı kapsamında Çankırı’da 68 projenin hibe almaya hak kazandığını, bu projeler ile sözleşme imzalama sürecinin devam ettiğini duyurmuştu.  İşlemlerin tamamlanması ile birlikte TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü ilk hibe sözleşmesini Çerkeş ilçesinde 22 Oda ve 53 yatak kapasitesine sahip otel kurulumunu içeren projesi kurum tarafından onaylanan Nar Çerkeş Turizm İnşaat Gıda Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi ile imzaladı.

22 Mayıs Pazartesi günü TKDK İl Koordinatörlüğü hizmet binasında gerçekleşen imza törenine hibe almaya hak kazanan firmayı temsilen firma ortağı Rasim Kuzu ve yatırım müdürü Nesrin Çatakkaya katıldı.  Toplam maliyeti 1,6 milyon olan projenin tamamlanması halinde, bu maliyetin % 65’i olan 1 milyon 50 bin lira hibe alacağı belirtilirken, işletmenin faaliyete geçmesi halinde doğrudan 20 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı. Törende konuşan Çatakkaya, “Çankırı turizm açısından oldukça önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Yaptığımız değerlendirmelerde yıllık 14.000 misafirimizi otelimizde ağırlamayı planlıyoruz. Bu potansiyeli değerlendirmek ve geliştirmek anlamında kurumun desteklerinden faydalanmak üzere hazırladığımız projenin kabul edilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.” Dedi.

TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık ise kuruma yapılan başvuruların değerlendirilmesi aşamasında sıralama kriterlerinin temel belirleyici olduğunun altını çizerek, “ IPARD programı temel olarak kırsal alanlarda farklı ekonomik etkinlikler oluşturmak suretiyle, bu alanların sürdürebilir kalkınmasını hedeflemektedir.  Söz konusu hedefleri gerçekleştirirken kadınların, gençlerin, başvuru yapılan alanlara ilişkin deneyim ve eğitime öncelikler sağlayarak bölgelerin sosyo – ekonomik durumuna da katkı sağlamaya yönelmektedir. Belirtmiş olduğum değerlendirmeler ışığında bugün sözleşme imzaladığımız işletmemizde proje sorumlusunun turizm meslek yüksek okulundan mezun, genç bir kadın olması kurumumuz temel amaç ve hedeflerine ilerlerken, belirlediği ilkeler doğrultusunda adımlar attığının somut kanıtıdır. Bu vesile ile tüm yatırımcılarımıza proje başvuruları yapılırken programın öncelikleri dikkate alarak her sektör için belirlenmiş ve projelerin değerlendirilmesinde en önemli belirleyici olan sıralama kriterlerine azami özen göstermelerini rica ediyorum.” Şeklinde konuştu.

IPARD II için Ülkemiz ve Avrupa Birliği arasında imzalanan Finansman Anlaşması yürürlüğe girmiş olup akreditasyon süreci tamamlandığını hatırlatan Akbıyık, ilk çağrı dönemi çerçevesinde sözleşme imzalamaya hak kazanan diğer projeler ile yapılacak sözleşmelerin çok kısa bir sürede imzalanacağını ve farklı etkinlikler ile duyurulacağını sözlerine ekledi.



Cimer