Çankırı İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörümüz Emre Akbıyık, Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halit Tosyalıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu


Çankırı İl Koordinatörümüz Emre Akbıyık,  IPARD programının uygulamasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara yönelik hem tanışma hem de teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Akbıyık bu çerçevede Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halit Tosyalıoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

17 Ocak 2017 Salı günü gerçekleşen görüşmede konuşan Akbıyık “IPARD programı hibe başvurularında inşaat işlerini içeren projelerde yatırımcılardan yapı ruhsatı, yapı kullanım izni gibi belgeler istenmektedir. Program kapsamında kurumumuza başvurusu yapılan ve yapım işleri içeren her proje için aynı zamanda İl Özel idareye ya da belediyelere de başvuru yapmak gerekiyor, bu anlamda İl Özel İdaremizin 2013 – 2016 yıllarında uygulanan projelerde büyük emek ve katkıları bulunmaktadır. IPARD I programında uygulaması tamamlanmış, inşaat içeren 70 projenin önemli bir bölümünün yapı ruhsatı, denetimi, kullanım izni il özel idaremizden alınmıştır. Kendilerine kurumumuza yönelik gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. Tosyalıoğlu ise Çankırı’nın bir tarım kenti olduğunu bu nedenle IPARD programının ve TKDK’nın ilde önemli görevler üstlendiğini belirtti.
Yaklaşık bir saat süren görüşmede IPARD destekleri, özellikle yenilebilir enerji yatırımlarına içeren ve % 100 hibe imkanı sağlayan, 301 Kırsal Altyapı hizmetleri başlığı tartışıldı. Yakın dönemde TKDK desteklerinin detaylı olarak aktarıldığı geniş katılımlı bir toplantıyla iki kurumun tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.


Cimer