Çankırı İl Koordinatörlüğü

Çankırı için yatırım vakti; TKDK ve KUZKA güçlerini birleştiriyor.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Çankırı yatırım destek ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, 05 Ocak 2017 Perşembe günü, yatırım teşvik sistemi, IPARD programı ve Çankırı ilinde birlikte yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldi.  

KUZKA Çankırı yatırım destek ofisi koordinatörlüğünde gerçekleşen görüşmede konuşan TKDK Çankırı İl Koordinatörü Akbıyık iki kurum arasındaki işbirliğinin Çankırı ekonomisi ve yatırımcısı için faydalı olacağını belirterek, “ Yatırımcımız bir projenin hayalini kuruyor, proje için gerekli araştırmalara başlıyor, ancak projeyi sunmak için hangi kuruma gitmesi ve nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Yaşanan bu kafa karışıklığı kimi zaman bu durum projenin iptaline kadar uzanıyor. Çankırı olarak yatırımcı kaybetmek gibi bir lüksümüz bulunmamaktadır.”  şeklinde konuştu. 

KUZKA Çankırı yatırım destek ofisi koordinatörü TAŞÇI ise, Akbıyık’ın göreve yeni atanması nedeniyle aynı zamanda bir tanışma ziyareti de olan bu görüşmenin yeni dönemde iki kurumun güçlerini birleştirmesine yolunda atılmış ilk adım olarak görülebileceğinin altını çizdi. Tasçı konuşmasında “Çankırı’da yatırımların arttırılması için her aşamada yatırımcının bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi çok önemli, bu konuda ortak adımlar atılması konusunda Koordinatörümüzle aynı görüşteyiz,” dedi.

Yapılan istişare toplantısında İlçeler ve Organize sanayi bölgelerinde özel çalışmalar yürütülmesi, her iki kurumdan uzmanların bir araya gelerek toplantıda alınan kararların uygulanmasına yönelik spesifik uygulamaların hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.


 
Cimer